Cu câtă mâncare trebuie să îți hrănești câinele?

De câtă mancare are nevoie cainele tau? Iata o întrebare cu care se confruntă toți proprietarii de animale de companie la un moment dat.

Cantitatea de hrană de care are nevoie câinele tău depinde de mulți factori, inclusiv greutatea, vârsta și nivelul de activitate. Descopera azi elementele de bază despre cum să determini câtă hrană să ii oferi câinelui, plus câteva sfaturi pentru alegerea celei mai bune mancari, pentru nevoile individuale.

De ce contează hrana potrivită pentru câini?

Hrana optima  va ajuta micul patruped să mențină o greutate sănătoasă, să aibă mai puține probleme digestive și să creasca o blană strălucitoare. Totuși, nu toate alimentele pentru câini sunt create la fel. Este important să faci cercetări pentru a găsi cea mai bună mâncare posibilă pentru prietenul tău necuvantator.

Când vine vorba de găsirea mancarii potrivite, există câteva lucruri de care vei dori să ții cont. În primul rând, ia în considerare vârsta câinelui, nivelul de activitate și rasa. Câinii și cățeii mai mici au nevoie de mai multe calorii pe kilogram decât câinii mai mari. Câinii mai activi vor avea nevoie, de asemenea, de mai multe calorii decât cei lenesi.

Cumpara de aici mancare uscata pentru caini!

Și, în cele din urmă, anumite rase sunt predispuse la creșterea în greutate și ar putea avea nevoie de alimente care au mai puține calorii și grăsimi. Tu îți cunoști cel mai bine câinele, așa că folosește-ți judecata atunci când alegi mâncarea.

Odată ce ai luat în considerare toate acestea, este timpul să începi să te uiți la ingrediente. Primul ingredient listat pe o pungă de mancare pentru câini ar trebui să fie un fel de carne. Acesta poate fi pui, vita, miel sau altceva. După aceea, veți dori să vedeți câteva legume enumerate.

Câtă hrană să pui in bol?

Acum că știi puțin mai multe despre alegerea hranei potrivite, este timpul să iti dai seama cu cât să iti hrănesti câinele. Acest lucru poate fi dificil, deoarece fiecare câine este diferit. O regulă de bază este să începi cu cantitatea recomandată de pe eticheta alimentelor și să ajustezi ulterior.

Dacă câinele tău pare prea slab, crește cantitatea pe care o dai. Dacă par supraponderali, redu puțin. De asemenea, ar trebui să ții cont de cât de activ este câinele tau. Cu cât este mai activ, cu atât va avea nevoie de mai multă hrană.

Pe măsură ce faci ajustări, fii atent la greutatea și nivelul de energie al câinelui. Vrei să aibă o greutate sănătoasă și să aibă multă energie pentru a se juca și a alerga. Dacă nu esti sigur, discuta cu medicul veterinar.  

Acum că știi cât să-ți hrănești câinele, este timpul să vorbim despre când să-i hrănești. Cățeii sub șase luni ar trebui hrăniți de trei până la patru ori pe zi. Odată ce ating șase luni, poti începe să ii hrănesti de două ori pe zi.

Câinii adulți pot fi hrăniți de obicei o dată sau de două ori pe zi. Și pe măsură ce câinele tău îmbătrânește, ar putea fi necesar să treci la hrănirea lui doar o dată pe zi. Acest lucru se datorează faptului că metabolismul sau încetinește și nu are nevoie de atâtea calorii.

De asemenea, vei dori să ții cont de nivelul de activitate al câinelui. atunci când decizi cât de des să il hrănesti. Câinii mai activi vor avea nevoie de mese mai dese decât câinii mai …puțin activi. Și, în sfârșit, dacă câinele tău este predispus la creșterea în greutate, ar putea fi necesar să-l hrănești cu mese mai mici mai des pe parcursul zilei.

Previous post Seminar online Oportunitati de Afaceri Romania – Franta, organizat de CCI Prahova
Next post Campanie-maraton de donare de sange, la Consiliul Judetean Timis