Cum să maximizezi spațiul din dormitor?

Nu ai un dormitor impunător, dar îți dorești să obții un design optimizat atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic? Poate cea mai mare provocare pe care o poți întâmpina în procesul de amenajare este spațiul compact. Limitarea creativității poate crea probleme în ceea ce privește definirea unei estetici personalizate. Însă, nu trebuie să-ți faci griji – dormitorul la care ai visat dintotdeauna poate prinde contururi și în cazul unor proiecte case mici.

Există, așadar, trucuri utile care îți vin în ajutor pentru maximizarea spațiul. Pe toate le poți descoperi în rândurile de mai jos.

Cele mai mari greșeli care aglomerează spațiul în dormitor

În spatele oricărui proiect casa reușit stă în primul rând o viziune în pas cu tendințele. Dacă ai ales să-ți decorezi singur dormitorul, ar trebui să știi în primul rând care sunt greșelile pe care să le eviți din start:

  1. Prea mult mobilier – Unul dintre cele mai frecvente motive pentru aglomerarea spațiului în dormitor este integrarea prea multor obiecte de mobilier. E perfect normal – până la urmă, obiectele asigură depozitarea adecvată a hainelor sau lucrurilor personale. Însă, ai grijă cum mixezi elementele pentru că orice greșeală poate dezechilibra ansamblul general.
  2. Lipsa de organizare – O cameră dezordonată poate face ca spațiul să pară mai mic decât este în realitate. Problema poate apărea din cauza lipsei cutiilor ergonomice sau a unei planificări corespunzătoare. Investește în sisteme de organizare inteligente, dar care să se potrivească designului.
  3. Așezi patul în centrul camerei – O practică destul de întâlnită, chiar și în cazul unor proiecte de case moderne. Dacă trebuie să decorezi o încăpere îngustă, renunță la amplasarea patului în mijloc pentru că reduce din start posibilitățile creative.

Trucuri pentru a da senzația de spațiu într-un dormitor mic

Cine spune că nu poți profita la maximum de pe urma unor proiecte case mici? Iată câteva trucuri pe care le poți aplica pentru a eficientiza aranjarea dormitorului:

  • Plasează patul într-un colț și adaugă o tăblie metalică pentru mai mult confort. Fix deasupra adaugă dulapuri suspendate, unde să depozitezi cărți, fotografii sau decorațiuni, pentru a conferi o pată de culoare camerei. Ai grijă la proporții și cromatică. Cu siguranță vrei ca încăperea să devină o exprimare a personalității tale, dar nu exagera. Păstrează echilibrul vizual și rezumă-te doar la variante minimaliste.
  • Continuă cu integrarea dressingului. Alternează dulapurile elegante cu o zonă open space, care să prezinte doar suporturi pentru umerașe. Este o idee numai bună pentru a-ți organiza ținutele de muncă pentru o săptămână întreagă. Nu uita de rafturile pentru genți, accesorii și colecția de încălțăminte.
  • Dacă vrei să respecți principiile unor proiecte de case moderne, nu scăpa din vedere conexiunea cu natura și importanța luminii naturale. Așadar, lângă fereastră, amplasează un birou multifuncțional. Alege un blat din materiale durabile și finisaje mate și montează-l pe toată lungimea peretelui care ți-a rămas la dispoziție. Lasă, totuși, suficient loc pentru deschiderea ușii. Instalează o bibliotecă pe perete și scoate-o în evidență prin intermediul benzilor led.

Aplică ideile de mai sus și bucură-te de un dormitor pratic, dar în același timp elegant!

Previous post Protejeaza-ti Investitia: Beneficiile Accesoriilor de Protectie pentru Smartphone-ul Oppo A78 4G
Photo Ghidul complet pentru a-ți îmbunătăți postura și a evita durerile de spate Next post Ghidul complet pentru a-ți îmbunătăți postura și a evita durerile de spate