Totul despre hidroizolații: descoperă ce rol au și ce avantaje îți pot oferi!

Construiești un imobil? Nu este suficient să alegi o cărămidă de calitate sau produse de finisaj de top.

Ca să te bucuri de confort pe termen lung, dar și de durabilitate, ai nevoie de hidroizolații de aici, excelente. Ele îți protejează clădirea de infiltrațiile de apă. Practic, adaugi o protecție suplimentară la nivelul acoperișului, a pereților, dar și a fundației. Află, așadar, principalele elemente, pe care să le iei în considerare!

Hidroizolații – ce rol au și unde ai nevoie de ele?

Hidroizolațiile sunt eficiente și se comportă întocmai ca niște bariere între exterior și interior. Cu ajutorul acestora ții la distanță atât apa, cât și microorganismele dăunătoare. Totodată, materialele hidroizolante te ajută să obții o clădire eficientă termic, dar și energetic. De aceea, este important să le aplici pe toate zonele care, de regulă, intră în contact cu apa de ploaie ori cu zăpada. De exemplu, este bine să izolezi atent acoperișul unei clădiri, fundația acesteia, dar și pereții exteriori. În același timp, mai poți izola și băile, bucătăria, dar și subsolul, pentru că toate sunt spații unde folosești apa în mod curent.

Care sunt cele mai căutate materiale hidroizolante de pe piață?

În funcție de locul în care le poți utiliza, hidroizolațiile de pe piață sunt astăzi extrem de variate. Așadar, poți să alegi:

•          membrane bituminoase – le poți folosi, cu precădere, pentru a proteja spațiile care intră în contact direct cu apa de ploaie și cu zăpada. Mai exact, trebuie să le aplici la nivelul acoperișului, dar și la nivelul fundațiilor, acolo unde riscul de infiltrații este întotdeauna unul mărit;

•          membrane lichide – așa cum probabil îți dai seama și din denumirea lor, membranele lichide îți permit să etanșezi foarte bine orice loc, având în vedere că sunt în stare lichidă în timpul montajului. Mai exact, ele se aplică prin tehnica turnării, iar la final obții o hidroizolație elastică, dar extrem de rezistentă în timp;

•          membrane din PVC – cu un nivel optim de elasticitate, membranele din PVC îți oferă, de asemenea, o acoperire extrem de bună, dar și o protecție sporită împotriva infiltrațiilor de apă. Le poți aplica inclusiv pe acoperișul unei clădiri, având astfel garanția că învelitoarea își păstrează eficiența pentru multă vreme.

Pe lângă toate aceste tipuri de hidroizolații, mai ai și altele la dispoziție. Așadar, studiază cât mai multe variante, înainte să iei o decizie. Ulterior, măsoară spațiile, pe care vrei să le izolezi, pentru a putea comanda cantitatea optimă de materiale hidroizolante.

Beneficii

Cu siguranță îți dorești să știi și care sunt avantajele de care ai parte atunci când izolezi o clădire. Ei, bine, cele mai importante sunt:

•          previi infiltrațiile de apă și, prin urmare, previi apariția mucegaiului și a igrasiei;

•          eviți să scoți din buzunar sume consistente pentru reparații dificile atât la interior, cât și la exterior;

•          te bucuri de o clădire durabilă, a cărei eficiență energetică și termică este una deosebită;

•          eficientizezi costurile de întreținere, pe care le achiți lunar.

Milucon.ro este partenerul de încredere, la care poți să apelezi oricând! Online găsești de la betoane elicopterizate: https://www.milucon.ro/betoane/, până la pardoseli poliuretanice sau epoxidice, până la cele mai bune materiale hidroizolante. După ce ești sigur în privința produselor pe care ți le dorești, poți să le comanzi foarte ușor, direct din mediul online, în numai câteva momente!

Date de contact:

Email: office@milucon.ro

Telefon: 0766 419 049

Previous post Antena24.ro: Portalul de știri cu o gamă variată de categorii și conținut
Next post Crește-ți afacerea cu ajutorul strategiilor de Advertoriale SEO