Obligatiile soferilor – ce trebuie sa ai in masina pentru a circula in conditii de legalitate

Folosirea autoturismului reprezinta, deseori, o necesitate. Daca esti posesor de masina si ai nevoie de ea pentru a te deplasa la locul de munca sau cu alte scopuri, trebuie sa stii ca este necesar de indeplinesti si anumite cerinte impuse prin lege, pentru a evita probleme foarte grave. Este vorba atat de probleme cu legea, cat si de situatii dificile care pot aparea in trafic. 

De exemplu, cu ajutorul unei truse medicale auto poti interveni prompt, in caz de accident. In acelasi timp, existenta ei la nivelul masinii tale te poate scapa si de amenzi usturatoare, deoarece aceasta este obligatorie prin lege. Iata ce alte lucruri trebuie sa te asiguri ca ai in autoturism la fiecare cursa si de unde poti cumpara variante certificate si cu valabilitate extinsa!

Truse medicale auto si alte elemente obligatorii pentru soferi

Daca iti doresti sa devii sofer sau ai deja carnet de conducere, dar nu l-ai mai folosit de mult, trebuie sa cunosti obligatiile pe care le ai atunci cand te inscrii in trafic. Pe langa respectarea regulilor de circulatie si detinerea documentelor necesare utilizarii masinii, trebuie sa te asiguri si ca autoturismul tau este dotat cu:

  • Trusa medicala de prim ajutor – rolul unei truse medicale auto este acela de a oferi toate accesoriile esentiale pentru oferirea primului ajutor, in caz de accident. Aceasta contine pansamente, tifoane, comprese, dispozitive pentru respiratie gura la gura, folie termica si multe alte elemente care pot salva viata oamenilor raniti in accidente. 
  • Triunghiuri reflectorizante – triunghiurile au rol de a presemnaliza existenta unor probleme la nivelul autoturismului tau, atunci cand acesta este oprit la nivelul carosabilului. Este important ca masina sa poata fi observata din timp de ceilalti participanti la trafic, pentru ca orice potential impact sa fie evitat.
  • Extinctor – are rolul de a ajuta la stingerea incendiilor de amploare redusa, care pot aparea la nivelul mecanismului motor al autoturismului. Desi rare, aceste situatii pot sa conduca la incidente extrem de grave. De aceea, la fel ca trusa medicala si triunghiurile reflectorizante, extinctorul este obligatoriu pentru orice autoturism.

Pe langa toate aceste accesorii care vizeaza siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic, din masina nu trebuie sa iti lipseasca nici documentele obligatorii, atunci cand mergi la drum. Este vorba despre talonul autoturismului, asigurarea RCA, cartea de identitate si permisul de conducere. 

Acestea sunt, de altfel, actele pe care orice agent de Politie ti le cere sa le prezinti, in cazul in care esti oprit in trafic pentru un control de rutina sau din alte motive. Acceseaza site-ul Vesta.ro si comanda online extinctor, reflectorizante si truse medicale auto certificate. Acestea contin toate elementele mentionate in lege si au valabilitate de 48 de luni. Nu uita sa verifici periodic trusa pe care o detii, pentru a te asigura ca o reinnoiesti la timp.

Ai posibilitatea de a face acest lucru si prin intermediul unui kit de inlocuire a componentelor trusei de prim ajutor. Acesta contine toate obiectele obligatorii si este o alternativa mai convenabila din punct de vedere financiar. Doteaza-ti masina cu elementele obligatorii si circula mereu in conditii de siguranta si legalitate!

Previous post Cum transformi curtea într-o oază de relaxare pentru toată familia? TOP 4 idei 
Next post <strong>Calmeaza si vindeca: descopera beneficiile folosirii unui gel pentru psoriazis!</strong>